Puderpumpning och julbestyr!

Internet till slut fixat, julafton avklarad och massa puderåkning genomförd. Första 1.5 veckan här i Whistler har varit galen. Minst sagt! Att det snöar i princip hela tiden vänjer man sig med och när man vaknar på morgonen och ser att det BARA kommit 10 cm kan man vända sig om och somna om med gott samvete för då var denna dagen en ”dålig” dag!

Man blir sjukt bortskämd på något sätt…Saken är dock också den att nästan inga backar pistas här i Whistler, så har det inte kommit någon snö är det puckelpist som gäller. Vilket inte är jätteball. Men när det väl dumpar bra är det paradiset, då det finns så sjukt stora ytor att ta sig an.

 

Vi har kommit tillrätta ordentligt och lärt känna stället ganska bra. Själva byn är hur mysig som helst med massor av restauranger och affärer. Att stan är uppdelad i olika distrikt med hjälp utav olikfärgade ljus i träden gör allt ännu mysigare och mer lättorienterat.


155184-9

Priserna på restaurangerna är väl enda nackdelen som vi hittills kommit på. Maten i vanliga affärer är faktiskt förvånansvärt billig vilket inte går riktigt jämt upp. Men jag antar att restaurangerna satsar mer på ”veckogästerna” och kan på så sätt ta brutala priser. Det är fullt av überkittade japaner och andra snorrika dudes här som sprider sina pengar hej vilt.

 

Vi bor i en grym lägenhet som är stor ( vilket inte riktigt syns på bilderna ) så det räcker och blir över. Vale Inn heter komplexet som tidigare varit ett hotell men som nu är ombyggt till lägenheter. Jacuzzi i bottenvåningen av huset skadar heller inte att ha. Helt grymt att gå ner i den med en bärs efter en stenhård dag på fjället. En hel del trevligt folk i huset också vilket gör det ännu bättre!


155184-8
Mitt och Mikaels sovrum

155184-7
Köket och lite av vardagsrummet

155184-6
Slapparposition i vardagsrummet

155184-5
Jens och Jakobs sovrum 


Tillbaka till åkningen och fjället. Det fjället vi hänger mest på heter Blackcomb och är generellt lite brantare än Whistler MT. Och att det är brantare är viktigt när man åker puder. SÅÅÅ mycket roligare då. Det ställena vi varit mest på under puderdagarna är 7th Heaven, glaciären och ett ställe som heter Spankys Ladder. Ett av de flackare ställena av dessa men med störst ytor är 7th Heaven som vi även byggde ett hopp vid. Lite platt landning men va fan.


155184-14
"Pist" vid 7th heaven

155184-10 

Skogen vid 7th Heaven

155184-32
Ganska fet vy från 7th Heaven

155184-16
Sitter och slappar inne i en go skog :D

155184-31
Blev sugen på lite hopp så jag drog igång byggandet av första backcountyhoppet

155184-33
Jag smäller på med en halvfet nosebone

155184-21
En flaxig 360 i "slowmotion" :D
155184-22
155184-23


155184-30
Ett fint åk på glaciären, tyvärr i lite taskigt flatljus

Julen gick till på så sätt att vi köpte varsin julklapp för 5 dollar som senare skulle spelas om i julklappsspelet. Vi hade även varit så seriösa att vi gjort lite juleköttbullar! Inte nog med det så va vi även ute och smög runt kvarteret efter en liten julgran (kvist) som vi fick klä med budweisserstjärna och allt! Utgång till Amsterdam som luktade vomit, så vi satte oss ute ett tag under infravärmen. Vidare till Tommys Africas som är ett av ”inneställena” med ett jäkla drag. ”Full like a kastrull” är ett uttryck vi använder en del sedan efter denna kvällen. ( Se Veckans Nyheters reportage med Hendrik Schyfert om svenska dryckesvanor så förstår ni ).

http://www.youtube.com/watch?v=cGnBIOI11rE

155184-17
Julnissarna på rad

155184-19
En blaskig Budweisser är aldrig fel

155184-13
Julemiddag

155184-20
Läskiga Jake har fått sig en julklapp efter julspelet

155184-24
Mikeyboy fick till slut det roliga ringspelet! WOHAA

155184-25
Jag fick mig ett "mag och tarm kit" precis vad jag önskat mig av tomtefar

155184-26
Jens fick sig ett "seewingkit" som han faktiskt fick nytta av

155184-27
Jonas köpte ingen julklapp så han fick nöja sig med ett sletet äpple.....Stackarn! :D

155184-28
Jakob uppfinner "drinkpipetten" och använder den flitigt under kvällen. Kanske för flitigt

155184-29
Kongo-Jake blev "Full like a kastrull" och lade sitt lilla huvud i tidningsstället

Jag har kittat upp mig med ryggskydd, ny ryggsäck, nya snowboardboots samt en ny skaljacka av märket Arcteryx som är ”tha shit”. Hittande en begagnad jacka av en snubbe i en skidaffär i industristället Function Junction. Han hade använt den till och från i ett år men den såg helt ny ut. Nypris i Sverige ca 5000kr. Pris av schysst snubbe = 1200kr. Ok deal won´t you say! Nästa pryl på listan som måste inhandlas är pjäxor, sugen som fasen på lite skidåkning.

155184-18
Jag i min galet oranga jacka som inte matchar med något, men BRA ÄR DEN IAF! :D

Vilket jävla slit.....ohh nu dröjer det nog ett tag innan nästa rapport kommer eller så skriver jag oftare och mindre....hmmmmm

Äntligen framme i den snötäckta staden Whistler!

Efter en helvetes lång resa va vi äntligen framme på Vancouvers flygplats, YES! De kanadensarna jag träffade där va som väntat kanonhjälpsamma och trevliga. Men så kom jag till passkontrollen och träffade någon som jobbat lite för många timmar tror jag bestämt. Han tyckte det lät konstigt att jag fått ledigt från jobbet i 5 månader för att åka skidor och snowboard! :D Vadå liksom? Sopa!

Visst fan fick nästa svensk med samma scenario också motvilligt gå bort mot "immigration"rummet där jag och Jonas delade 2 timmar tillsammans med 30 irakier och några mexare. Inget rasistiskt eller så men fy fan...Man tror att man luktar svett efter en 27h resdag, men Muhammed intill mig slog fanimej rekord.

Skitsam, nu är vi inrättade i våran GLASSIGA lägenhet och har det kanon! Internet har varit nere i en vecka enligt folket här, men idag hade dem fixat en "truckdriver-sönderkörda-internetstationen" längs highwayen.

Vi har fått tre skiddagar med denna och det har varit grymt. Idag hade vi lite go nysnö att gotta oss i och mer är redan på väg....


Vy från Whistler mountain

Vy från Whistler mt

Whistler mountain taget från Blackcomb
Nordöstsidan av Whistler mt taget från Blackcomb

Schysst morgon
Schysst start på dagen i Creekside

Jens slappar i duntäcket
Jens slappar i det mjuka duntäcket