Hajkning på schemat!

God dag alla glada!
Har tid att skriva blogg nu för jag har legat hemma några dagar med ganska hög feber, som nu är lite bättre iaf. Bakteriehuset Vale Inn är livsfarligt :D ALLTID någon som är sjuk, och visst fan sprider sig skiten vidare heeeela tiden...Börjar tröttna ganska så hårt på att inte få så mycket åkning som jag vill! Det har i och för sig inte varit någon kanonåkning att tala om men vi har ändå lyckats hitta några riktigt fina repor på baksidan av Blackcombglaciären. Har några ganska fina bilder att lägga upp dessutom! Tack till Jonas förresten som fotade under dagen! Lite svårt ljus men han fick till det ändå! Hans bilder är bland de sista.

Några dagar innan hade vi gjort en lättare hajk för att spana in lite åk. På motstående sida från där jag tar bilden är ett fält med ganska bra snö trots plusgrader över hela fjället. Antagligen ditblåst snö. Där fältet krymper ihop och blir som en korridor är ett litet dropp som vi sett från hajken. När vi stod där i ca 45-50 graders lutning och inte såg mer än 5 meter framför oss blev vi lite oroliga över om det skulle gå att åka och hur stort droppet egentligen var. Vi visste att det såg bra ut så vi körde på och det visade sig att det brutala droppet var hela en meter högt! HUAAAA men fint åk för en skaredag.

155184-65
Bild tagen nästan från Blackcomb Peak.

155184-66
Äntligen klar med hajken och dags för att njuta av lite åkning!

155184-67
Ser ni hur snön blänker? Skare över hela fjället. Väldigt varierande temperatur...

155184-68
Fin terräng!

155184-69
En enligt mig grym bild som jag gjort korning. Mäktigt!?

Jag, Jonas, Mikael, Jakob och Linus hajkade upp vanliga vägen och hade bestämt oss att dra ner på baksidan. Vi andra förrutom Jonas som inte hade hudar eller snöskor visste att det skulle bli ganska mycket jobb att ta sig därifrån men vi konstaterade att det skulle vara värt det.

155184-73
Vädret ändrar sig väldigt snabbt i Whistler, här spanar vi in några potentiella linjer.

155184-74
Step into the white room

155184-72
Jobbar oss tillbaka till ett insteg ner mot 7th Heaven. Blev lite mer jobb än vad vi räknat med. Men fy fasen va fina vyer! Inte ett spår dessutom.

155184-71
.................................

155184-70
Kämpigt att boothajka. Vi turades om att trampa spår. 200 steg sedan var man kokt.

Ha det bra! Hälsningar till alla därhemma, tänker på er!

Klart slut...