Fin dag på glaciären och lite parkåkning.

155184-709

Får börja med att visa lite bilder från i lördags. Varmt som satan och riktigt stakande sol. Vi såg förjävliga ut efter dagen. Googlebränna som heter mr no-cool 2008 med illröda kinder. Aja..
Gick en bit, stekte lite, droppade hängdriva och klippa och åkte sedan Corona som är ett fint åk. Normalt sett... Tre goa svängar sedan klistersnö som gjorde att jag fick äta snö hårt. Inbromsningen var som att träffa en sten under snön typ. Gick bra iaf.

155184-710
Första hajken upp på Spearhead. Ny hoddie som är goooo.

155184-711
Pekar på ett åk som heter Krakatoa. Det stora fältet till vänster. Två ganska stora dropp avslutar åket. Ska nog tas snart.

155184-712
En vinddriva.

155184-713
Kalle droppar.

155184-714 
Looking good.

155184-715
Sofia dröppppar.

155184-719
Klättringen upp till Corona.

155184-718
Ett flackt fält som är ganska ovärt att åka trots att det ser så fint ut.

155184-717
Ett gäng spenderade en hel dag med att bygga en redig jävla kicker. Slask och nu antagligen omvandlats till is och det lär dröja innan de hoppar. Idag är regnet dock snö högst upp så vem vet!

155184-716
Bevittnade ett sjukt åk. En kille (inte han på bilden) tar ett riktigt stort och läskigt dropp. Sjukt imponerade vart vi!



Annars har det blivit lite parkåkning. Är totalt sämst på rails eftersom jag typ aldrig kört det tidigare. Men efter några dagars nötande sätter jag nu iaf, fs boardslide till back 270 av, bs boardslide till fs 270 av, fs 180 upp fs 180 av. Nästa steg blir 270 upp men senast slutade försöker med 360 över hela bordet istället. Aningen mer sugen på att hoppa dock. Jag och Kalle har lovat varandra att ha en seriös vecka i parken då vi ska coacha varandra. Kan behövas någon som står och tittar och ser vad man gör fel.

Har förövrigt sushi-feber. Gör själv och äter typ varje dag. Avocado, lobster-imitation (typ crabfish), gurka, majonäs, rom, chilisås och såklart ris är receptet. FYYYYYY va gött det är!

Festat en del med några som också kommit från Golden. Kul folk och kul att de också ska stanna här ett tag! Köpte en asclean tröja från Volcom, funderar på ett par shorts nu också. Inget sommarväder idag dock. Spöregn och dimma gjorde att vi stannade hemma allihopa idag.

Försöker plugga lite emellanåt. Läsa går bra men det är värre att ta tag i skrivandet. Läser nog allt först och skriver sist ;D

Telus-festival i Whistler och parkåkning.

Första tiden i Whistler har varit smooooth! Förrutom att det varit plusgrader och sedan minus över hela berget vilket gjort allt stenhårt. Så åkningen bedrivs mest på eftermiddagen när det mjukat upp sig.

Telusfestivalen som är en skid och snowboardfestival var grym. Bra uppträdande och lite utgång. Imponerande att se folk lägga ner sjuka grejer i en isig superpipe och massa vind! Julian Marley va bra och hade fint gung! De La Soul va också riktigt riktigt bra! Dom snubbarna är riktig hiphop.


Idag hade jag en underbar dag. Lärde mig lite nya grejer på railsen i parken. Bland annat lite 270s av. Har inte åkt så mycket rails alls innan så det börjar ta sig lite iaf. Offpiståkning är inget vi bedriver just nu. Droppade lite klipper idag iofs men det är så nära "freerajder" jag varit hittils i Whistler.

Sol hela dagen och mycket stoke. Stannade kvar och skulle kolla på MSPs hoppsession med bland annat svenske Jacob Wester, men de sköt fram det tills imorogn då hippen/spinen behövde shapas om på åkarnas begäran. Imorgon är det on tydligen.

Per fick träffa sin idol idag. Satte sig i liften bredvid Eric Hjorleifsson. Ganska stort ändå. Per blev nervös och snackade massa skit om 4frnt som han egentligen tycker gör jävligt bra skidor. Han åker själv på EHP 193. :D Ball iaf! Och kul för Per. Jag skulle bara drömma om att träffa min idol i liften men det lär inte hända. Min idol är nämnligen Big Brother/politiker Linda Rosing. Hört att hon inte åker skidor då hennes kropp inte är lämpad för det. Framtung är inte bra när man ska åka lagg. Eller iofs, lite extra tryck på tungan på pjäxorna är ganska bra för de flesta. Ska kanske höra av mig och tjata på henne att börja...Nä nu driver jag iväg...

Drog iaf ner 17.15 från toppen av Blackcomb och hade allt för oss själva. Sol, inte en människa, alla liftar avstängda. GRYMT! Avslutade med några öl på Amsterdam och några på balkongen.

Idag=bra dag

Whistler, födelsedag, sjukdom, Sofias hjärnskakning och bilder från Golden.

Avslutningsfest i onsdags i Golden med temat "Tight and Bright" vilket gjorde att fantasin och klädesvalen fick gå loss. Tighta shorts och en rosa kavaj modell tight med en röd skarf blev receptet. Så där lagom gay (glatt). Alla såg förjävliga ut och det va hur kul som helst. Tråkigt att lämna Golden dock som varit skitbra. Mycket trevligt folk och skön stämning överlag! Dessa bilder har Amelie så dom får jag lägga upp senare.


På söndagen va det förövrigt "Gaper-day" på berget. Vi klädde ut oss som vanligt och visade hur man åker bräda på 80tals vis. Grym dag som avslutades med utgång. Ovanligt... Inte konstigt man är sjuk nu efter några riktigt hårda veckor på slutet.







Dagen efter skulle bli städdag av huset (big ass house btw). Klockan 16.00 var fortfarande alla helt förstörda. Inte nog med bakruset så hörde Martin av sig om deras bil som fortfarande stod kvar i Golden osåld. Precis vad man vill ta tag i dagen innan avresa med bakfylla och ett hus att städa :D Vi lyckas iaf sälja den till en bilförsäljare som officiellt heter "Rick the Dick".

350$ för en fullt fungerande bil är ett rån men de andra ville bara få den avskriven så dom inte hade ansvar för den mer. Våran truck har krånglat en del under säsongen så det va dags att ta tag i det efter att den brutit ner på kvällen. En ny tändningsmodul och en turligt bokad tid hos en mekaniker gjorde saken biff. Den höll hela vägen till Whistler! Det tog ungefär 10timmar hit. Normalt sett segt men med tanke på all fin natur mm så kändes det som att resan gick snabbare än väntat! Områdena runt Kamloops är skitcoola. Stora kullar/berg med riktigt västern utseende. Riktigt cowboy.


Parkerar bilen i ett underjordsgarage och tar hissen direkt upp till rummet! Inte lite lyxigt.. Där sitter Kalle och Mikael och myser. Kul som fan att återse grabbarna som varit på egna äventyr sedan början på mars. Skidåkning i Mt Hood, resa till Hawaii och sedan Mexico. Det märktes att dom hade haft kul men samtidigt saknat att åka skidor/bräda. Mycket berodde på att deras bil bröt ihop och de inte klarade sig utan en där de va. Ski Bowl något hette stället.


Fyllde tillsammans med Sofia år igår. Blev inte riktigt som planerat. Jag blev sjuk och Sofia lyckades krascha i parken och fick hjärnskakning samt svullet ansikte. Sjukhus osv. Inge kul, vi får ta igen det någon annan dag. Kom lite snö på min födelsedag som vanligt ;D men det fick jag inte åka något av. Ett objektiv kom på posten också. Tokina Fisheye 10-17 zoom ska bli kul att testa!


Köpte en hoodie att åka i också. Röd och stor och go.


De andra är ute och åker i solsken. Klockan 16.00 ska vi ses på Amsterdam där de ska dricka öl och jag grönt te. Sedan ska dom på ett hiphop-band som heter Swollen Members från Vancouver. Spelar på garfs och är jäkligt bra. Funderar på att orka gå med!


Annars har jag väl lite annat gött att bjuda på också. För ett tag sedan stack jag och tjejerna till Revelstoke igen då åkningen va sådär i Kicking och vi ville se något annat. Lyckades pricka totalt solsken. Vi somnade alla tre när vi satt och åt lunch. Det kändes precis som att ligga på stranden på sommaren. Helt sanslöst gött. Blev en del åkning. Inge vidare med löst men vi hade kul ändå! Tills min bräda knäcktes. Andra för mig för säsongen vilket suger lite. Man är ju inte direkt gjord av pengar tro det eller ej! Börjar sina ordentligt nu förresten...:(

Vi hittade lite sköna hängdrivor att droppa i northbowl samt ett fint åk i south bowl efter en hajk.


För evigheter sedan hajkade jag och Amelie bort till ett fält under Molars där det finns ett fint klippband. Vi skulle egentligen till en lång pillowline men det blev för långt så vi stannade och hittade några här också.





Ha det fint!


Sista två veckorna i Golden var helt galna. Nu är jag i Whistler!

Första dagen i Whistler idag...SKa skriva mer snart men måste bara lägga in ett snabbt.

Solsken och 17 grader varmt!!! Helt galet bra slask och skitkul att jibba runt och kötta lite park!! Så super-stokad som man bara kan bli! De andra är dock lite småkrassliga så jag åkte runt och log för mig själv större delen av dagen :D Sofia och jag fick några sköna varv i parken.

Kommit fram till med Per att Kicking Horse är ett sjukt fostrande berg. Allt i Whistler känns sjuuuukt mycket simplare nu än förra året. Antagligen har man blivit ganska mycket bättre som åkare.

TELUS-festivalen har precis börjat här så det är smockfullt med folk som springer runt på gatorna. Vi sitter nu på altanen och tittar ner på gågatan från lägenheten. Sämre kan man ha det.

Ska ner på stan och köpa ett par skor och en hoddie att åka i.

Ride oN!!