Snöskoing, bilköp, omotiverat skoterköp, bilböter, ös på Packers! Årets sjukaste dag!

Först ska jag berätta om våran lilla "topptur" och visa lite bilder, sedan hoppar vi på "sjukaste dagen i år" och drar vad som kan hända på en sådan tokig dag! :D


Innan köp tänkte vi testa att hyra snöskorna dom har uppe på berget. Jag, Amelie, Mikael och Per drar ut för en tur. Per får problem med sina "jävla skithelvetes trackers" som han så fint beskrev det. En insats i bindningarna som gör att man kan gå med skidorna. Han fick vika av innan vi börjat stiga och vi blev tre stycken på våran tur. Kallt som bara den och molnigt väder stoppade oss inte. Bra val för det va ett riktigt fint åk ner med bilder enbart från toppen då resten va för bra för att stanna och fota. BARA ÅKA!


155184-374
Ett åk som vi väntar ett tag med då snön har varit ganska ostabil det sista och det gått några laviner naturligt som inte varit utlösta av skidåkare. Lite halvsketchy!

155184-379
Jag gör mig redo för hajken.

155184-370
Tillbakatitt mot skidsystemet.

155184-369
Amelie snöskoar. :D

155184-380
Målet för dagen är uppnåt. Runt -18 grader gjorde det lite jobbigt med tanke på att man svettas vilket kyler.

155184-377
En linke som Eric Roner tar i Lost And Found.

155184-376
Små personer tar sig an ett stort face.

155184-375
Tittar västerut. Till vänster är det brant och stenigt :S

155184-372
En fin ränna.

155184-371
"Mikaels ränna" som han skulle spara men som dagen efter blev uppåkt. Inte lätt att åka om man inte vet hur det ser ut under det man ser.


Lite lek.

Totalt igensnöad skog med massa naturliga hopp. Hur kul som helst, fram tills det började tätna och man fastnade i alla träd och buskar. Lite skit får man ta för att komma åt det goa! :D


Trötta och goa kom vi tillbaka in i skidsystemet tillslut och slapp betala hyra på snöskorna tack vare schyssta Jocke som jobbar i skidshopen på berget.



Mycket har hänt sedan sist...Vi har nu införskaffat en gammal god pickis! En Ford F-150!

5 meter lång och allmänt cool! Att det är en skoterramp på den skadar inte heller! ;D

1600 dollar gick skönheten på och går hittills som en klocka!


155184-366
She´s a beauty!

155184-368
Nemen....En skoterramp där bak!


Nu till den speciella dagen. 29e December 2007 blev en dag att minnas.


Vi åkte iväg runt 13.00 för att kolla på några skotrar som en kille som har en uthyrningsfirma skulle sälja. En Summit 700 -01 för 4000$ med nästintill sprillans ny motor var intressant och skulle provköras!


Mikael tar första repan och kommer tillbaka gråtandes och helt röd i ansiktet. Han ser lite skärrad ut. Jag hoppar upp och smyger iväg. Touchar gasen lite och bara sugs iväg. Holy fucking christ! Bettig sak detta....

Sa till Kalle att ta det lugnt som fasen med helvetesmaskinen innan han drar iväg.


Efter 3 minuter kommer han tillbaka och säger direkt "No problem Im gonna pay for it".

Va? Jag kollar ner och ser en kåpa som är sönder...OJ tänkte jag, det va ju inte så bra och det blir nog dyrt...

Killen som säljer den säger så här "You really fucked it up" och "Dude, you just bought it". Vad han sett som jag inte sett är att Kalle har lyckats kötta sönder hela sidan på skotern.

"Trailing-armen" som går på sidan är ihopvikt och har fortsatt upp och slagit sönder en bit av chassit (tunneln) men bara där man står med foten. JÄVLAR tänker vi allihopa utan att få ut ett ord... Helt förstummade.


Kalle körde sönder skiten. Det som var så fruktansvärt var att när vi kollade stället han kört på va det en liten cementkant under snön. Helt omöjlig att se och jäkligt oturligt. Kunde lika gärna varit jag eller Mikael som kört på den.


Killen säger att ska man laga allt kostar det mer än skotern är värd så det blev så att Kalle fick köpa den STRAIGHT UP! En grym skoter som nu tyvärr va i behov av reparationer.


Vi lyckas hitta en billig piratdel och efter en hel eftermiddag och kväll har vi slagit ut stag, passat in allt och lyckats få till skotern i dugligt skick. Ett stag behöver köpas nytt och kanske måste även fotdelen av tunneln svetsas men det är ingen kris.


Ett 130 hk monster är vad det är iaf. Bara ljudet i sig får en att bli skakig i benen.


JAJA så kan det gå...Nu har Kalle iaf en skoter!

19.00 var vi hemma och kunde trots mycket pengar skratta åt "eländet".


155184-365
En Summit 700 -01!

155184-364
Kalle är nöjd trots lite oförutsett skoterköp! :D

Patrik som varit i Golden 2 veckor ska åka vidare till Squamish och behövde skjuts till busstationen. Mikael som bara tagit en öl till maten kör Patrik. 21.50 ungefär.

Klockan 23.10 kommer Mikael hem och säger "Nu har pappa fixat till det". Direkt tänkte jag att han satt våran kära kärra i ett dika och mosat fronten eller liknande. Riktigt så illa va det inte. Mikael och Patrik hade kört korta sträckan till stationen utan bälte. Polisen rullar ut bakom dom och ser på något sätt att dom inte har bälte. Polisen frågar Mikael "Have you been drinking a few beers?" Mikael säger JA, men bara en till maten". 170$ I böter för båda två och missad buss för Patrik kändes sådär....


Vi säger att denna dagen är helt otrolig...Vi bestämmer tillslut för att våga gå ut eftersom det ändå är lördag. Kommer inte in på Roadhouse för att det är fullt!? Glider in på Packers och förväntar oss ett ställe med några truckdrivers och inte mycket mer. MASSA folk och ett bra jävla ös mötte oss. Smilgroparna visade sig och ölen intogs. Dans och allmänt tjôt gjorde kvällen skitbra!


155184-386
Jag och Amelie skakar av oss på dansgolvet!

155184-389
Mysgänget!

155184-388
Per är Golden-Gängsteeer


155184-387
Hmm? Jag grejar på dansgolvet.

155184-385
Per och Amelie släpper loss för första gången i Golden.

155184-384
Martin dricker öl...Notera fläcken på tröjan! :D

155184-383
Mikael och jag flummar järnet!

155184-382
Hallllååå där.

155184-381
Per dricker "Golden-style" botten upp.

155184-390
Mikael frågar " Have you got any Trôllhätte-kebab eller Kôrv å mos!? ". Hotdog får han som svar....Mikael går därifrån lite besviken. Vem tar hit Kebabsåsen från Trollhättan? Den som skickar mig det hemliga receptet på Trollhättans kebabsås får en belöning! Vi saknar den.

04.00 kom vi isäng efter en helt sanslös dag. Imorgon är det måndag och det betyder åkning då vi bara har "mid-weekpass" på berget. Men på helgerna är det så mycket folk ändå så det är ovärt att åka.


Här kommer en randombild på min bräda som inte pallade med trycket riktigt.

155184-362
Suck...

155184-363
Knäckt....

Men men!

Nu är det nyår imorgon!!

Gott nytt på er allihop och ha det grymt! Hör av er om vad som händer där hemma/runt i världen!

Ha det fint familjen, ha det Jocke i Karlstad, Jesper i Karlstad, Philip i Trollhättan/Alta, Simon i Linköping, Fezon i Ljungby, Jakob i Trollhättan, Helena i Växsjö, PB i Luleå, Annelie i Trollhättan, Linnea i Thailand, Mikael i Australien, volvofolket i Trollhättan, Harry i Trollhättan, Hemliga Mackan i Göteborg, Magnus i Umeå, Biarritzboysen i Stockholm, bandylaget i Trollhättan, Eva och Louise i Australien, Björnligan,  Zakia i Trollhättan och alla dom jag inte får plats att skriva!!


Kommentarer
Postat av: Mikael

Vilka aventyr! pudret ser inte daligt gott ut! Blir sugen nar ma n ser sanna bilder! Gott nytt ar! Halsa hela ganget!

Postat av: Simon

Gott nytt år Emil, och god fortsättning. Ser att du har det grymt bra! Fortsätt så... Vill åka jag mee! Här hemma är allt fint också. Firade nyår hemma hos jenny och ulf. Körde tre rätters middag med massa rödtjut. Gött gött.
Förrätt: Chevrétoast på rukkolabädd.
Huvudrätt: Mumsig lasange på olika vis.
Efterrätt: Kladdkaka, grädde och physalis.
Mums, full i bibblan!!!
Det var en riktigt lyckad kväll med massa gött fölk.
Försökte ringa till er Kanadicker och önska gott nytt, men lyckades inte.
Hoppas ni hade det kul.
Sköt om dig Emil! Tänker på dig.
Puss puss.
Simon

2008-01-02 @ 14:42:19
Postat av: Linus H

HA HA HA, så kul att läsa bloggen =)! Höll aldrig på att sluta skratta när jag läste om Kalle och skotern, nog för att de kunde varit du eller nån annan som trashat den men nog är det lite typiskt Kalle =). Men det är ju kul med skotrar.

Åkningen ser ju riktigt fin ut, sköna bilder och filmer ni lagt ut, ser fram emot mer. Nu när ni har ett stort hus, stor pickup och en snabb skoter kan jag vara lugn och veta att ni har det bra! Hälsa övriga!

-Linus

2008-01-02 @ 15:54:53
Postat av: Mackan

fan va gött det verkar!! fräck bil och nu även en fin skoter!! Tvåtakt va?? mööörn mööörn!!!

mvh Mackan

2008-01-03 @ 23:24:25
Postat av: fancy nancy

HA HA HA helt jääla sinnes!:D ni är bra söde ni! fan va fint ni verkar ha det blir allt lite blank i ögonen haha. vilka bilder sen...shiaaaat- kom precis hem från st more-tits vilket var mycket fint. nollkommanollnollnoll powsnö dock haha, hårt som fasiken så mina nancy grät en skvätt. men man ska ej klaga, vackert väder, god mat osv! ja spanar era bloggar hela tiiiin så ni vet hihi! hoppas ni är nöjda med 2007 och att 2008 kommer att bli succé!!!!! kos och klem alla gånger! HÄLSA! skislut2

2008-01-04 @ 20:31:27
URL: http://hilini.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback